Kaymaklı Dondurma

Zengin kaymak tadıyla hazırlanan bu dondurma, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olacak!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Toz şeker ve sahlebi karıştırıp kenara al›n. Sütü çelik bir tencereye alıp ağır ateşte yanan ocağa oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak sahlepli karışımı azar azar süte yedirin. Karışım boza kıvamına gelince ocaktan alın. Oda sıcaklığında her 10 dakikada bir tahta kaşıkla yukarıdan aşağıya doğru kaldırıp havalandırarak soğutun.
-
2
Tamamen soğuduktan sonra çelik bir kaba aktarıp üzerini streç filmle kaplayın ve derin dondurucuya yerleştirin. 20 dakikada bir tahta kaşıkla 2-3 dakika süreyle kenarlarını sıyırarak karıştırıp, 3 saat derin dondurucuda bekletin. Sürenin sonunda ç›kar›p çırpma teli ile birkaç dakika çırpın. Üzerini düzleyip streç filmle kapladıktan sonra yeniden derin dondurucuya yerleştirin. 3-4 saat sonra servis yap›n.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL