Kaymaçina

Balkan mutfağına özgü bir tatlı çeşidi olan Kaymaçina tarifine bayılacaksınız!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurta ve toz şekeri çırpın. Üzerine süt, vanilya ve dövülmüş damla sakızını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın kaplarına boşaltın.
  • 2

    Fırın tepsisine bir bardak kadar su koyup, kapları tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında benmari usulü 45 dakika pişirin. Kıyılmış bademle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...