Kayısılı Dondurma

Kayısılı dondurma, sade ve ferahlatıcı bir dondurma tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kayısıları hırpalamadan yıkayıp kuru bir bezle nemini alın. Çekirdeklerini çıkarıp çelik bir kaba aktarın. Üzerine toz şekeri ekleyip 1 saat bekletin.
  • 2
    Daha sonra elinizle ezerek kevgirden geçirin. ikinci olarak da ince delikli tel bir süzgeçten geçirin. Çelik bir kaba alarak üzerini streç filmle kapatın ve derin dondurucuya yerleştirin.
  • 3
    6 saat boyunca, her saat başı tahta bir kaşıkla kenarlarını ortaya doğru sıyırarak 2-3 dakika süreyle karıştırın. Son karıştırmanızda üzerini düzleyerek derin dondurucuya yerleştirin. 2 gün dinlendirdikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...