Kayısı Soslu Sakızlı Sütlaç

Kayısı soslu sakızlı sütlaç, lezzetli ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci yıkayıp, tencereye alın. Üzerine pirinçle aynı seviyede su ekleyin ve suyunu çekene dek pişirin. Sütü tencereye katıp ara sıra karıştırarak 20 dakika pişmeye bırakın.
  • 2
    Diğer taraftan damla sakızını derin dondurucuda 15 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra havanda dövün ve kenara alın. Nişastayı 3 yemek kaşığı suyla açıp, 20 dakikanın sonunda toz şekerle birlikte tencereye ekleyin. 5 dakika pişirip dövülmüş damla sakızını katın. Karıştırıp sütlacı kaselere paylaştırın.
  • 3
    Ilındıktan sonra buzdolabına koyup, soğutun. Sosu için kayısıları ince doğrayıp tavaya alın. Üzerine toz şeker ve 1 çay bardağı su ekleyip
    kayısılar yarı yarıya yumuşayana dek pişirin.
  • 4
    Nişastayı 2 yemek kaşığı suda açıp sosa ekleyin. Kıvam alana dek pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra sütlacın üzerine ekleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.