Kakuleli Papatya

Şık sunumuyla çay saatlerinize ya da özel davetlerinize zarif bir dokunuş katacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hindistan cevizi, süt, toz şeker, mısır nişastası, un ve tereyağını tencereye alın. Ocağa oturtup, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan alıp, kakuleyi ekleyin. İyice yedirene kadar karıştırın. Küçük boy kaseleri hafifçe yağlayın. Karışımı kaselerin yarısını dolduracak şekilde pay edin. Üzerlerine kakao ve antep fıstığı serpin.
-
2
Kalan muhallebiyi de üzerlerine pay edin. Çilek sosu için reçel, su ve mısır nişastasını orta hararetli ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp, iyice ezin. Süzgeçten geçirip, ılınmaya bırakın. Servis tabaklarına gül suyu döküp, çilek sosu gezdirin. Kaseleri servis tabaklarına ters çevirip, soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL