Kabaklı Fırın Sütlaç

Kabaklı Fırın Sütlaç

Kabaklı fırın sütlaç, sade ve ferahlatıcı bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balkabağını çok iri olmayacak şekilde dilimleyip bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı su ekleyip kaynatın. Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın.
  • 2
    Soğuduktan sonra 1 dilimini kenara ayırıp, kalanını ısıya dayanıklı kaselere ya da güveç kaplarına paylaştırın. Badem, kuru üzüm ve cevizi kabakların üzerine serpin.
  • 3
    Ayrı bir tencereye süt, 1 çay bardağı toz şeker, damla sakızı ve yumurtayı alın. İyice çırpıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca, 1 çay bardağı suda açtığınız nişastayı azar azar ve sürekli karıştırarak üzerine ekleyin.
  • 4
    Koyulaşınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra kepçeyle kabaklı cevizli kaselerin üzerine ekleyin. Kaseleri derin bir tepsiye alıp, yarılarına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
  • 5
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirip soğutun. Ayırdığınız kabağı küp kesip üzerlerine ekleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...