Sofra
Kabak çiçeği, sofralarınıza renk katacak bir sütlü tatlı tarifi.

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 kg kabak


    3 kg toz şeker

    TABANI İÇİN

    1 kg süt

    3 yemek kaşığı un


    Yarım su bardağı toz şeker


    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu


    Biraz vanilya, yeşil gıda boyası


    2 rulo kaymak

    ÜZERİNE

    Kavrulmuş badem

Kabakları soyup dilimledikten sonra, dikine doğrayın. Akşamdan şekerle bir tencereye koyun. Sabah kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde kaymak hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirin. Bıçağın ucuyla gıda boyası ekleyin. Soğuyunca kaymağı ilave edip, koyulaştırın.
Servis tabağına kaymaklı tabanı dökün. Üzerine kabakları çiçek gibi dizin. Üzerini kavrulmuş badem ile süsleyin.