Kabak Çiçeği

Kabak çiçeği, sofralarınıza renk katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabakları soyup dilimledikten sonra, dikine doğrayın. Akşamdan şekerle bir tencereye koyun. Sabah kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Soğumaya bırakın.
-
2
Ayrı bir yerde kaymak hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirin. Bıçağın ucuyla gıda boyası ekleyin. Soğuyunca kaymağı ilave edip, koyulaştırın.
-
3
Servis tabağına kaymaklı tabanı dökün. Üzerine kabakları çiçek gibi dizin. Üzerini kavrulmuş badem ile süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL