İrmikli Ve Hindistan Cevizli Tatlı

İrmikli ve hindistan cevizli tatlı, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı ve irmiği bir tencereye alıp, hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine süt, toz şeker ve krema ilave edip, sürekli karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirin.
-
2
Hindistan cevizini yapışmaz yüzeyli bir tavada, kısık ateşte rengi değişmeden hafif kavurun. Yuvarlak, cam bir kabın dibini kaplayacak şekilde hindistan cevizinin yarısını yayın. Üzerine pişirdiğiniz sütlü karışımı, onun üzerine de kalan hindistan cevizini boşaltın. En üste de badem serpin ve buzdolabında donması için 2-3 saat bekletin.
-
3
Toz antep fıstığı ve kaymakla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL