İncirli Sütlü Tatlı

İncirli Sütlü Tatlı
ORTA 6 KİŞİLİK

İncirli sütlü tatlı, taze incir tadıyla sofralarınıza lezzet katacak hafif ama lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sütten 1 su bardağı ayırın. Krema için, toz şekeri kalan sütle birlikte ocakta eritin. Diğer tarafta un ve buğday nişastasını ayırdığınız 1 su bardağı sütün içine ekleyip iyice ezin. Ocaktaki sütün içine karıştırarak ekleyin ve kremanın topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.
  • 2
    Koyulaşmaya başladığında dövülmüş damla sakızını ilave edip karıştırmaya devam edin. İyice koyulaşınca ocaktan alın. Cam veya porselen bir kabı hafifçe ıslatıp kremayı kalıba boşaltın. İncirleri yıkayıp kabuğuyla dilimleyin.
  • 3
    Krema soğumadan üzerine sıralayın. 1 saat buzdolabında bekletip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...