İncirli Sütlü Tatlı

İncirli sütlü tatlı, taze incir tadıyla sofralarınıza lezzet katacak hafif ama lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütten 1 su bardağı ayırın. Krema için, toz şekeri kalan sütle birlikte ocakta eritin. Diğer tarafta un ve buğday nişastasını ayırdığınız 1 su bardağı sütün içine ekleyip iyice ezin. Ocaktaki sütün içine karıştırarak ekleyin ve kremanın topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.
-
2
Koyulaşmaya başladığında dövülmüş damla sakızını ilave edip karıştırmaya devam edin. İyice koyulaşınca ocaktan alın. Cam veya porselen bir kabı hafifçe ıslatıp kremayı kalıba boşaltın. İncirleri yıkayıp kabuğuyla dilimleyin.
-
3
Krema soğumadan üzerine sıralayın. 1 saat buzdolabında bekletip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL