Güllaç Dolması
Hafif ve lezzetli yapısıyla, sıcak yaz günlerinde serinletici bir seçenek sunar. Misafirler için de şık bir ikramdır!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu katıp 1-2 taşım daha kaynatıp, soğuması için tencereyi ocaktan alın. Güllacın her birini dörde bölün ve 1 litre ılık sütle ıslatın.
- 2
Kalan sütü kaynadıktan sonra kestirin (kestirme işlemi, sütü 1 gece oda sıcaklığında bekletin ve ertesi gün ocağa oturtup, kaynatarak lor haline getirin). Kesilmiş ve lor haline gelmiş sütü güllaç parçalarının içine koyup dolma sarar gibi sarın.- 3
Servis tabağının içine aldığınız güllaçların üzerine soğuk şerbet gezdirin. Nar ve antep fıstığı ile süsleyip servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL