Güllaç Dolması
Hafif ve lezzetli yapısıyla, sıcak yaz günlerinde serinletici bir seçenek sunar. Misafirler için de şık bir ikramdır!
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu katıp 1-2 taşım daha kaynatıp, soğuması için tencereyi ocaktan alın. Güllacın her birini dörde bölün ve 1 litre ılık sütle ıslatın.
- 
                    2
                    Kalan sütü kaynadıktan sonra kestirin (kestirme işlemi, sütü 1 gece oda sıcaklığında bekletin ve ertesi gün ocağa oturtup, kaynatarak lor haline getirin). Kesilmiş ve lor haline gelmiş sütü güllaç parçalarının içine koyup dolma sarar gibi sarın.
- 
                    3
                    Servis tabağının içine aldığınız güllaçların üzerine soğuk şerbet gezdirin. Nar ve antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     Beytullah Çağlar
                                                Beytullah Çağlar
                                             
                                     
                                    