Güllaç

Güllaç
ORTA 12 KİŞİLİK

Ramazan denildiğinde ilk akla gelen tatlardan biridir güllaç. Hele de bu yılki gibi sıcak yaz aylarında, sütlü ve hafif bir tatlı olması sebebiyle, iftar sofralarına çok yakıştığı kesin.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, toz şeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye boşaltın. Gül suyu ilave edip karıştırın. Güllaç yapraklarının yarısını tek tek süte batırın ve ayrı bir tepsiye üst üste yayın.
  • 2
    Ortasına ceviz serpin. Kalan güllaçları da aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste yerleştirin. Tepsideki sütlü karışımı güllacın üzerine dökün ve 15 dakika bekletin.
  • 3
    Ardından istediğiniz şekilde kesin. Üzerini toz antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Güllacın üzerini dilediğiniz meyve çeşidi, fıstık ve hindistancevizi ile de süsleyebilirsiniz. Arzunuza göre tatlıyı gülsuyu kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...