Fırında Sütlü Ekmek Tatlısı

Fırında pişerek hafifçe kızaran sütlü ekmek tatlısı, pratik yapımı ve yumuşacık dokusuyla çay saatlerinin favorisi oluyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tost ekmeklerini üçgen şeklinde ikiye kesin. Eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla her iki yüzüne sürün.
  • 2

    Derin bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Üzerine şekeri, vanilyayı ve tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak sütü ilave edin. İyice çırpın.

  • 3

    Yağladığınız bir fırın kabına ekmekleri dikey veya hafif üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Hazırladığınız sütlü karışımı ekmeklerin üzerine dökün. Karışımın ekmeklere iyice çekmesi için üzerini streç filmle kapatın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.

  • 4

    Ekmek dilimlerinin üzerine tarçın ve muskat serpin. Fırın kabını yarısına kadar sıcak su dolu bir fırın tepsisinin içine yerleştirin.

  • 5

    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-50 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlıyı ılık ya da soğuduktan sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.