Fırın Sütlaç

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile fırın sütlaç.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Haşlanmış pirinci ilave edin. Pirinç ve buğday nişastasını ayrı ayrı az su ile açtıktan sonra süte ekleyin. 5 dakika kaynatın ve sütlacı güveç kaplarına paylaştırın. Kabuk bağlaması için 10 dakika dışarıda bekletin.
-
2
Daha sonra fırın tepsisine su doldurun ve güveç kaplarını içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL