Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile fırın sütlaç.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Haşlanmış pirinci ilave edin. Pirinç ve buğday nişastasını ayrı ayrı az su ile açtıktan sonra süte ekleyin. 5 dakika kaynatın ve sütlacı güveç kaplarına paylaştırın. Kabuk bağlaması için 10 dakika dışarıda bekletin.
  • 2
    Daha sonra fırın tepsisine su doldurun ve güveç kaplarını içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...