Fındıklı Puding

Fındıklı Puding

Bu dondurma tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak! İşte Fındıklı Puding tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Fındık içini robotta toz haline getirin. Derin bir tencerede fındık, şeker, irmik, süt ve bir tutam tuzu karıştırın. Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırarak 10-15 dakika pişirin.

  • 2

    Ateşten alıp, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek karıştırın. Hafif ılınınca iki yumurta sarısını pudinge ekleyip, yedirene kadar karıştırın. Önceden yağlanmış kalıbın içine boşaltıp benmari usulü 30 dakika pişirin.

  • 3

    Buzdolabında 1 saat bekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarın. Çilek sos için çilek, toz şeker ve çilek likörünü robottan geçirin. Sosu pudingin üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...