Elmalı Muhallebi

Pratik ve lezzetli tarifi ile sofralarınıza şıklık katacak elmalı muhallebi tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Rendeleyip bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve limon suyu ekleyin. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin ve orta büyüklükte bir cam kabın içine boşaltıp, soğumaya bırakın.
-
2
Muhallebi için sütü bir tencereye alıp içine un, toz şeker ve tereyağı ekleyin. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak, pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine vanilya katıp, karıştırın. Muhallebiyi elmaların üzerine boşaltın ve spatula ile düzeltin. Buzdolabında 2 saat bekletin.
-
3
Ceviz ve tarçını karıştırıp üzerine yayın, dilimleyerek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL