Sofra
Pratik ve lezzetli tarifi ile sofralarınıza şıklık katacak elmalı muhallebi tarifi

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg elma

    Bir buçuk yemek kaşığı toz şeker

    Yarım limonun suyu

    Muhallebi için:

    500 ml süt

    1 kahve fincanı un

    1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 paket vanilya

    Üzerine:

    1 su bardağı dövülmüş ceviz

    1 yemek kaşığı tarçın

Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Rendeleyip bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve limon suyu ekleyin. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin ve orta büyüklükte bir cam kabın içine boşaltıp, soğumaya bırakın.
Muhallebi için sütü bir tencereye alıp içine un, toz şeker ve tereyağı ekleyin. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak, pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine vanilya katıp, karıştırın. Muhallebiyi elmaların üzerine boşaltın ve spatula ile düzeltin. Buzdolabında 2 saat bekletin.
Ceviz ve tarçını karıştırıp üzerine yayın, dilimleyerek, servis yapın.