Damla Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı

Damla Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı

Damla sakızlı sütlü irmik tatlısı, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sütü bir tencereye alın. Şeker, tereyağı ve irmiği ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynayıp iyice koyulaşınca, dövülmüş damla sakızını içine atın ve vanilyayı da ekleyip ocağın altını kapatın.
  • 2
    Su ile ıslatılmış 20 cm çapındaki bir cam tepsiye tatlıyı dökün. Soğumaya bırakın. Daha sonra tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp buzdolabında 5-6 saat bekletin.
  • 3
    Dilimleyip, dilerseniz üzerine çikolata sos gezdirerek servis yapın.
  • 4
    Çikolata sosun yapılışı: Çikolatayı parçalara ayırıp, küçük bir kaba koyun ve su dolu bir tencereye yerleştirin. Benmari usulü erittiğiniz çikolataya zeytinyağı ilave edip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...