Damla Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı

Damla sakızlı sütlü irmik tatlısı, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü bir tencereye alın. Şeker, tereyağı ve irmiği ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynayıp iyice koyulaşınca, dövülmüş damla sakızını içine atın ve vanilyayı da ekleyip ocağın altını kapatın.
-
2
Su ile ıslatılmış 20 cm çapındaki bir cam tepsiye tatlıyı dökün. Soğumaya bırakın. Daha sonra tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp buzdolabında 5-6 saat bekletin.
-
3
Dilimleyip, dilerseniz üzerine çikolata sos gezdirerek servis yapın.
-
4
Çikolata sosun yapılışı: Çikolatayı parçalara ayırıp, küçük bir kaba koyun ve su dolu bir tencereye yerleştirin. Benmari usulü erittiğiniz çikolataya zeytinyağı ilave edip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL