Damla Sakızlı Muhallebi

Damla Sakızlı Muhallebi
ORTA 4 KİŞİLİK

Damla Sakızlı Muhallebi, geleneksel lezzetlerin modern yorumudur!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, un ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca ufak parçalara ayırdığınız damla sakızı veya damla sakızı macununu ilave edin. Damla sakızı eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • 2
    Koyulaşıp kıvama geldiğinde vanilyayı ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Tereyağını kattıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırın. Bardak veya kupların dibine hindistan cevizi serpin ve muhallebiyi paylaştırın. Üzerine çikolata sos gezdirip, çilekle süsleyin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Muhallebinizin daha kıvamlı olmasını istiyorsanız, piştikten sonra ılıtın ve 5 dakika mikserle çırpıp, servis kaplarına aktarın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...