Damla Sakızlı Muhallebi

Damla Sakızlı Muhallebi

Damla Sakızlı Muhallebi, geleneksel lezzetlerin modern yorumudur!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, un ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca ufak parçalara ayırdığınız damla sakızı veya damla sakızı macununu ilave edin. Damla sakızı eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • 2
    Koyulaşıp kıvama geldiğinde vanilyayı ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Tereyağını kattıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırın. Bardak veya kupların dibine hindistan cevizi serpin ve muhallebiyi paylaştırın. Üzerine çikolata sos gezdirip, çilekle süsleyin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...