Çilekli Su Muhallebisi

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile çilekli su muhallebisi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, toz şeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın. Nişastalı karışımı kaynayan sütün içerisine sicim gibi dökerken karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan indirin. Suyla çalkalanmış küçük derin kaplara pay edin.
-
2
Buzdolabına koyup dondurun. Bu arada sosu için su, ezilmiş çilek, 1 çay bardağı toz şeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Soğuması için buzdolabına koyun. Küçük kaplardaki muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın.
-
3
Tabakların etrafında kalan boşluğa, hazırladığınız sosu gezdirin. Çilekleri arzu ettiğiniz şekillerde kesip muhallebilerin üzerine yerleştirin. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL