Çilekli Su Muhallebisi

Çilekli Su Muhallebisi

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile çilekli su muhallebisi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, toz şeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın. Nişastalı karışımı kaynayan sütün içerisine sicim gibi dökerken karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan indirin. Suyla çalkalanmış küçük derin kaplara pay edin.
  • 2
    Buzdolabına koyup dondurun. Bu arada sosu için su, ezilmiş çilek, 1 çay bardağı toz şeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Soğuması için buzdolabına koyun. Küçük kaplardaki muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın.
  • 3
    Tabakların etrafında kalan boşluğa, hazırladığınız sosu gezdirin. Çilekleri arzu ettiğiniz şekillerde kesip muhallebilerin üzerine yerleştirin. Servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...