Çilek Toplu Muhallebi

Çilek Toplu Muhallebi

Efsane lezzet, çilekle buluşan yumuşak tadıyla ...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.
    Süt, toz şeker, portakal kabuğu ve yumurta sarısını ilave edin. Bir telle çırparak koyulaşana kadar pişirin.
    Muhallebiyi ocaktan indirin.
  • 2

    Vanilya ve margarinle, 1 kahve fincanı çilek püresini ekleyin. 5 dakika sürekli karıştırın. Islatılmış kalıplara muhallebiyi koyun. Bir gece buzdolabında bekletin.

  • 3

    Diğer tarafta, kalan çilek püresini (dilerseniz 1 çorba kaşığı toz şekerle robotta çekebilirsiniz) dekoratif buz kalıplarına koyun. Buzlukta dondurun. Muhallebi ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...