Çilek Muhallebi

Taze çileklerin eşsiz lezzetiyle hazırlanan çilek muhallebisi, hem hafif hem de pratik bir tatlı arayanlar için ideal!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Çilekleri küçük doğradıktan sonra bir kaba alın. Şeker ve suyu ekleyip yarım saat bekletin. Bu sürenin sonunda toz jelatini ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin. Küçük kalıpların dibine çilekli karışımı paylaştırın. Dolapta, 2-3 saat dinlendirin.
-
2
Muhallebiyi hazırlamak için, tüm muhallebi malzemesini derin bir kaba alın. İyice karıştırdıktan sonra ocağa yerleştirin. Malzemeler muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak pişirin. Piştiğinde ocaktan alarak çilek jölesinin üzerine paylaştırın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra ters çevirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL