Çilek Kreması

Taze çileklerin yoğun aromasıyla zenginleştirilmiş bu kremayı, tatlıların üstünde ya da doğrudan kaşıkla yemeye bayılacaksınız.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü bir tencereye alın. Vanilya çubuğunu ortadan uzunlamasına ikiye bölerek süte katın ve kaynatın. Kaynayınca ocaktan indirip, soğumaya bırakın ve süzün. Diğer taraftan bir kasede yumurta sarılarını toz şekerle birlikte çırpın. Azar azar sütü ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynama noktasına gelinceye kadar pişirin.
-
2
Çilekleri blenderden geçirin. Hazırladığınız kremayı başka bir kaba boşaltıp, blenderden geçirin. Çilek püresini ilave edin ve karıştırın. Çilek kremasını kaselere paylaştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL