Baharat Soslu Dondurma Tatlısı
Baharat soslu dondurma tatlısı, çay saatlerinize lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Vanilyalı pudingi sütle birlikte tencereye koyun. Karıştırıp erimesini sağlayın. Vanilya, anason, karanfil, zencefil ve tarçını ekleyip ateşe oturtun. Kaynayana kadar karıştırıp, kısık ateşte 3-4 dakika pişirin.
-
2
Vanilya çubuğu, karanfil ve anasonları çıkartın. Orta boy yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşe oturtun. Tereyağını ve balı ekleyip, 1 dakika tereyağı yumuşayana kadar karıştırın.
-
3
Armudu 4 yuvarlak dilime kesip, orta yerini ve çekirdeklerini çıkartıp tavaya ekleyin. 2-3 dakika her iki yüzünü de pişirin. Keki çember kalıpla 8 parçaya kesin. 4 yuvarlağın üstüne portakal likörünü serpin (isteğe göre), armut dilimlerini yerleştirin.
-
4
Kalan 4 parçayı da üstlerine kapatın. Her birini çember kalıp içinde tutarak, hazırladığınız baharatlı pudingi üzerlerine paylaştırın. Puding donduktan sonra, birer top vanilyalı ve çikolatalı dondurma eşliğinde servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL