Bademli Sakızlı Muhallebi

Bademli sakızlı muhallebi, hafif ve sade lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağıyla unu, pembeleşene dek kavurun. Süt, toz şeker, badem ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. Orta ateşte pişirin. Kıvamı koyulaşınca, tencerenin altını kapatıp, 10 dakika soğumaya bırakın.
  • 2
    Mikserle 10 dakika çırpın. Kaselere boşaltıp, buzdolabında soğutun. Dövülmüş ve tane bademlerle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...