Bademli Muhallebi

Bademli muhallebi, sade ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinç unu, tereyağı ve bademi pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Süt ve toz şeker ekleyip, çırpma teliyle çırparak pişirin.
-
2
Ocaktan alıp kaselere pay edin. Soğuduğunda buzdolabına alıp donana dek dinlendirin.
-
3
Karamelize badem için badem, toz şeker ve suyu karıştırarak kavurun. Muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirip çıkarın.
-
4
Çevresine karamelize badem serpiştirin. Üzerlerine badem yerleştirip, soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL