Sofra
Bademli muhallebi, sade ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 su bardağı süt


    1 su bardağı su


    5 yemek kaşığı toz şeker


    2 yemek kaşığı nişasta


    1 yemek kaşığı un


    50 gram file badem


    Çay kaşığının ucuyla gıda boyası


    SÜSLEMEK İÇİN

    Dondurulmuş böğürtlen

Bir tencereye süt, su ve toz şekeri alın. Nişasta ve unu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra file badem ve gıda boyasını ekleyip karıştırın.
Orta büyüklükteki bir cam kaba döküp üzerini spatula ile düzeltin. Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra dilimleyerek üzerini böğürtlen ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın.