Sütlaç için tencereye sütü alın. Orta ateşte pişmeye bırakın. Yıkanıp, süzülen pirinci süte ilave edin. Süt kaynadıktan sonra ocağın altını mum ışığı görünümü alana kadar iyice kısın. 50-60 dakika pişirin. Pişmeye yakın gül suyu ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp servis bardaklarına, üzerlerinden iki parmak boşluk kalacak şekilde pay edin. Soğumaya bırakın.
Sütlacın üzerine zerde eklendiğinde birbirine karışmaması için sütlacı servis kaselerine aldıktan sonra uzun süre bekletin. Vaktiniz varsa 1 gün buzdolabında bekletin.
Zerde için aspiri sıcak su içinde rengini verene kadar bekletin. İyice yıkanıp süzülen pirinci tencereye ekleyin. Su ilave edip pirinç yumuşayana kadar çok kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Toz şeker ilave edip karıştırın. 10-15 dakika daha pişirin. Pişen zerdeye zerdeçal ekleyin. Önceden ıslatılmış aspiri süzün ve aspir suyunu, çiçek suyunu katıp karıştırın. Ocaktan alın. Zerde soğuduktan sonra yine soğuk sütlaçların üzerlerine ekleyin. Soğuk olarak servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.