Yumurta Tatlısı

Yumurta Tatlısı

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle Yumurta Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte kaynatarak şerbet kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Soğuması için kenara alın. Diğer taraftan yumurtaları iyice çırpın. Limon suyunu ekleyip tekrar çırpın. Unu ve karbonatı ilave edip iyice karıştırın.
  • 2
    Ayçiçek yağı derin bir tavaya alıp kızdırın. Beklemeden, bir yemek kaşığı ile karışımdan yağa bezeler atın. Nar gibi kızarttığınız bezeleri sıcak olarak, soğuk şerbete atın ve hemen çıkartın. Servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş hindistan cevizi serpip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...