Yassı Kadayıf
Hem pratik hem de etkileyici bu tatlı, misafirlerinizi etkilemenin en lezzetli yolu!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yassı kadayıfları çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızgın ayçiçek yağında kızartın. Daha sonra suyun içine bırakın (yağını atıp, hafifçe yumuşaması için). Kadayıfları tepsiye dizin. Üzerine suda eritilmiş toz şeker gezdirin. 1 dilim limonu da ilave edip, kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Kadayıflar soğuyunca, kaymakla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
YILDIZ ŞAHİNLER