Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf
ORTA 4 KİŞİLİK

Hem pratik hem de etkileyici bu tatlı, misafirlerinizi etkilemenin en lezzetli yolu!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yassı kadayıfları çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızgın ayçiçek yağında kızartın. Daha sonra suyun içine bırakın (yağını atıp, hafifçe yumuşaması için). Kadayıfları tepsiye dizin. Üzerine suda eritilmiş toz şeker gezdirin. 1 dilim limonu da ilave edip, kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Kadayıflar soğuyunca, kaymakla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...