Vişneli İrmik Helvası

İrmik helvasını böyle daha çok seveceksin...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şerbet için toz şeker, süt ve suyu tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Vişneli sos için küçük bir sos tenceresine toz şeker, mısır nişastası ve vişne suyunu koyup pişirin. Ocaktan almadan önce vişne ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Helva için tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp ısıtın. İrmik ekleyip, yaklaşık 30 dakika kısık ateşte sürekli karıştırarak ve rengi koyulaşana dek kavurun. Şerbet ekleyip, çekene dek ocakta tutun. File badem ekleyip karıştırın. Toz şeker serpiştirip ocak alın. Tencerenin üzerine kağıt havlu koyun ve kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Servis tabaklarına beyaz çikolatanın bir kısmını gezdirin. Üzerlerine helva koyup, kalan beyaz çikolatayı gezdirin. Vişne sosla birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.