Vişneli Helva

Enfes Vişneli Helva tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını eritip, un ekleyin. Pembeleşene dek karıştırarak kavurun. Unu ikiye bölün. Bir parçasına süt ekleyip karıştırın. Sütü çekince, 1 su bardağı toz şeker ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın. Diğer tenceredeki una vişne suyu ekleyip karıştırın. Vişne suyu çekince kalan 1 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın.
-
2
5 dakika dinlendirip dilediğiniz şekilde kalıba bir kat sade bir kat vişneli helva yerleştirin. Kalıptan çıkarıp dilimleyin. Vişne ile süsleyin. Dondurma ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL