Un Helvası

Un Helvası

Pratik Un helvası tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir tencereye tereyağını alın ve erimeye başlayınca unu ilave edin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 30 dakika kavurun. Unun rengi değişince sütü ekleyin. Daha sonra toz şekerin yarısını katın. Süt ve toz şekeri una yedirinceye kadar iyice karıştırın. Kalan toz şekeri de ekleyip, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. 15 dakika demlendirdikten sonra dilediğiniz şekilde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...