Un Helvası

Pratik Un helvası tarifi!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir tencereye tereyağını alın ve erimeye başlayınca unu ilave edin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 30 dakika kavurun. Unun rengi değişince sütü ekleyin. Daha sonra toz şekerin yarısını katın. Süt ve toz şekeri una yedirinceye kadar iyice karıştırın. Kalan toz şekeri de ekleyip, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. 15 dakika demlendirdikten sonra dilediğiniz şekilde servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL