Turunçlu Ev Baklavası

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle kolayca yapabileceğiniz ve sofralarınıza lezzet katacak Turunçlu Ev Baklavası tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unun ortasını havuz şeklinde açarak, yumurta, tuz ve limon suyunu ekleyip soğuk su ile yoğurun. Mantı hamuru kıvamına geldiğinde yoğurma işlemini bırakın ve 10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 8 parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlayıp, daha sonra yassılaştırın ve aralarına nişasta serpiştirerek merdane yardımıyla açın.
-
2
Yağlanmış tepsiye hazırlamış olduğunuz yufkaların yarısını dizin. Üzerine doğramış olduğunuz turunçları yerleştirin. Geri kalan yufkaları da dizin. Kesme işlemini yaptıktan sonra eritilmiş yağı ılık olarak hamurun üzerine dökün.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra fazla yağını süzün. Baklava pişerken toz şeker, su ve limon suyunu kaynatıp, fırından çıkan baklavanın üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL