Tahinli Kıvrık Tatlısı

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle sofralarınıza şıklık katacak tahinli kıvrık tatlısı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını tavada eritin. Başka bir kabın içinde ceviz, tahin ve tarçını karıştırın. Bir adet yufkayı açıp, içine erittiğiniz tereyağından bir miktar sürün. Daha sonra harcını ekleyin. Yufkayı rulo yapın. Daha sonra bir ucundan başlamak üzere gül şeklinde kıvırın.
-
2
Kısık ateşte, yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Başka bir tencerenin içinde su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Yufkalar henüz sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dövülmüş cevizle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL