Tahinli Kıvrık Tatlısı

Tahinli Kıvrık Tatlısı

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle sofralarınıza şıklık katacak tahinli kıvrık tatlısı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını tavada eritin. Başka bir kabın içinde ceviz, tahin ve tarçını karıştırın. Bir adet yufkayı açıp, içine erittiğiniz tereyağından bir miktar sürün. Daha sonra harcını ekleyin. Yufkayı rulo yapın. Daha sonra bir ucundan başlamak üzere gül şeklinde kıvırın.
  • 2
    Kısık ateşte, yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Başka bir tencerenin içinde su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Yufkalar henüz sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dövülmüş cevizle servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...