Tahinli Çıtır
Tahin sevenlere pratik atıştırmalık tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ayçiçek yağı, tahini, toz şeker ve 2 yemek kaşığı sütü bir kabın içinde iyice çırpın. 1 yufkayı, temiz bir zemin üzerine sererek yarıdan kesin. 3 adet yarım yufkanın üzerine tahinli malzemeyi pay ederek sürün. Üzerlerine kıyılmış fındık veya ceviz serpin. Yufkaları ayrı ayrı rulo yaparak sarın. Ruloları 10 cm aralıklarla kesin. Düz olarak veya kestiğiniz parçaları kendi etrafında döndürerek şekillendirin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine 2 yemek kaşığı tahin ve toz şeker serpiştirin. Isıtılmış 200 derece fırında, altları ve üstleri hafifçe kızarana dek pişirin. Sonrasında fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL