Sütlü Kaşık Helvası

Sütlü Kaşık Helvası nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını bir tencerede eritin ve elenmiş un ilave edip, kısık ateşte pembeleşene kadar tahta bir kaşıkla kavurun. Diğer taraftan ayrı bir tencereye süt ve toz şekeri alın. Toz şeker eriyene kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Pembeleşen unun üzerine soğuk sütlü şerbeti dökün ve karıştırarak yedirin. Daha sonra 15 dakika demlenmeye bırakın.
  • 2
    Yemek kaşığı ile şekillendirerek servis tabağına alın. Bademleri kabuklarının daha kolay soyulması için kaynar suyun içinde 20 dakika bekletin. Kabuklarını ayıkladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar tutun. Helvayı bademle süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.