Tereyağını bir tencereye alın ve eritin. Elenmiş unu ilave edip, ağır ateşte un hafif pembeleşene kadar tahta bir kaşıkla kavurun. Toz şeker ekleyin ve karıştırarak yedirin. Ocağın altını kapatın ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Diğer taraftan susamı bir kaseye alın. Yumurta akı ve pudra şekerini ilave edip karıştırarak koyu bir kıvam elde edin. Bu karışımı yağlanmış orta büyüklükte bir kabın içine yayın. Üzerine hazırladığınız helvayı boşaltın ve elinizle iyice bastırın.
Alüminyum folyo ile kapladıktan sonra susamın kızarması için önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika bekletin. Fırından alıp, ılıtın. Daha sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Dilediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.