Server Paşa Tatlısı

Server Paşa Tatlısı

Pratik tarifi sayesinde misafirler için harika bir seçenek!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bayat ekmek dilimlerini bir gece önceden bir bezin üzerine serip, kurutun. İçini robottan geçirerek un haline getirin ve bir kaba alın. Ayrı bir kaba yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını koyup, iyice çırpın. İçine robottan çektiğiniz ekmek içini, fındık ve kabartma tozunu katıp, karıştırın.
  • 2
    Orta büyüklükte yağlanmış kare bir fırın kabına (arzunuza göre farklı şekilde bir kapta olabilir) boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • 3
    Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerece kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp, soğutun. Tatlıyı fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Dilimleyerek, kaymak ile birlikte servis edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...