Saray Tatlısı
ORTA
8 KİŞİLİK
Tadına bayılacaksınız!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için bir tencerenin içinde iki buçuk su bardağı suyu ve şekeri kaynatın. İçine çeyrek limonu sıkın. Ocaktan alıp, soğutun.
-
2
Başka bir kabın içinde margarin, kabartma tozu, zeytinyağı ve unu karıştırın. Bir yumurtanın sarısını ayırıp, kalanını da malzemelerin içine ilave edin. Yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizle yuvarlak ve yassı bir şekil verin.
-
3
Ayırdığınız yumurta sarısından sürüp, üzerine dövülmüş fındık serpin. Önceden ısıtılmış 225 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün. Çektikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL