Saray Tatlısı
Tadına bayılacaksınız!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için bir tencerenin içinde iki buçuk su bardağı suyu ve şekeri kaynatın. İçine çeyrek limonu sıkın. Ocaktan alıp, soğutun.
-
2
Başka bir kabın içinde margarin, kabartma tozu, zeytinyağı ve unu karıştırın. Bir yumurtanın sarısını ayırıp, kalanını da malzemelerin içine ilave edin. Yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizle yuvarlak ve yassı bir şekil verin.
-
3
Ayırdığınız yumurta sarısından sürüp, üzerine dövülmüş fındık serpin. Önceden ısıtılmış 225 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün. Çektikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL