Saray Sarma

Enfes Saray Sarma tarifi sizlerle...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Toz şeker ve unu bir tencereye alın. Üzerine sütü azar azar ilave edip karıştırın. Margarini de katıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. İndirmeye yakın vanilyayı ilave edip tencereyi ocaktan alın. Muhallebiyi 10 dakika mikserle çırpın ve kare şeklindeki iki ayrı borcama 5 cm kalınlığında olacak şekilde paylaştırın. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra 10'ar cm'lik kareler halinde kesin. Diğer tarafta bir tepsinin içine yağlı kağıt serip, hindistan cevizini yayın. Üzerine kesilmiş kare muhallebiyi koyup içine ceviz yayın ve rulo şeklinde sarın. Kare parçalar ve ceviz bitene kadar işleme devam edin. Saray sarmaları servis tabağına alıp üzerine toz Antep fıstığı serpin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...