Saray Helvası (Karacabey)

Osmanlı Dönemi'nden bir tatlı... Saray Helvası...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, toz şeker ve yumurta sarısını soğuk olarak karıştırıp bir kenarda bekletin. Portakal kabuklarını da bu malzemeye ilave edin. Diğer taraftan bir tencerede yağı eritip, fıstığı koyun. 1-2 dakika kavurup, unu ilave edin. Un kokusu gidip, fıstık pembeleşinceye kadar kavurun ve sütlü karışımı ilave edin. Orta ateşte, un sütü iyice çekinceye ve helva tencerede kendiliğinden dönüp, kaşığa yapışmayacak hale gelene kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra ocağın altını kapatıp, helvayı ocaktan alın. Dilerseniz kalıplara koyun ya da elinizde şekil verin. Antep fıstığı ile süsleyerek ılık servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.