Saray Gülü

Çıtır dış yüzeyi ve yumuşak iç dokusuyla dikkat çeken bir tatlıdır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ve toz şekeri kaynatıp, tencereyi ocaktan alın. Limon suyunu ilave edin ve şerbeti soğumaya bırakın. Bu arada hamuru hazırlayın. Bunun için, un, irmik, kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba alın. Ortasını açıp eritilip, soğutulmuş tereyağı ve sıvı yağ ile yoğurdu ekleyin. İyice karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerine nemli bez örtüp 20 dakika dinlendirin.
-
2
Hamuru hafifçe unlanmış bir zeminde yarım cm kalınlığında açın. Büyük bir tatlı kasesini hamurun üzerine koyup, hamurdan bıçak yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkarın. Hamurun ortasına bütün halde fındık koyun. Kenarlarına bıçakla dört adet kesik yapın. Oluşan kanatları üste doğru çevirerek fındığın üzerinde kanatları hafifçe birbiri üzerine bindirip, gül şekli almasını sağlayın. Hamurları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri pembe renk alana dek pişirin. Fırından alınca, üzerine soğutulmuş şerbeti gezdirin. Servis tabağına dizin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri