Sofra
Şerbetle zenginleştirilmiş, yumuşak ve lezzetli bir irmik tatlısı.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet yumurta


    1 su bardağı toz şeker


    1 su bardağı yoğurt


    1 su bardağı ayçiçek yağı


    1 su bardağı irmik


    2 su bardağı un


    1 paket kabartma tozu


    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu


    ŞERBETİ İÇİN;

    4 su bardağı toz şeker


    5 su bardağı su


    Yarım limonun suyu


    ÜZERİNE;

    Hindistan cevizi

Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurt, ayçiçek yağı, irmik, un, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip, tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştırın.
Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra ters çevirip, bir tepsiye çıkarın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti bir kepçe yardımıyla gezdirin. Soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde kesin. Üzerine hindistan cevizi serpin ve servis yapın.