Portakallı Revani
Portakal aromasıyla zenginleştirilmiş ve özellikle kış aylarında tercih edilen hafif ve ferah bir tatlıdır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve şeker mikserle beş dakika hızlı ayarda çırpılır. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, yoğurt, kabartıcılar eklenerek bir kez daha mikserle çırpılır. Un ve irmik eklenerek kaşıkla karıştırılır, yağladığımız yuvarlak fırın tepsisine revani dökülür.
-
2
160 derecede kızarana kadar pişirilir. Bu arada şerbet kaynatılır ve revani pişene kadar ılınır. Revani fırından çıkınca şerbetlenir ve şerbetini daha güzel çekmesi için üzerine tepsi örtülür. Revani, kaymak veya krem şantiyle servise hazırdır.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL