Peynirli Kadayıf

Peynirli Kadayıf nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kadayıfı tel tel ayırıp, geniş bir tepsiye yerleştirin. Eritilmiş tereyağını üzerine gezdirip, elinizle harmanlayın. Kadayıftan biraz alarak, orta boy bir kasenin yarısına kadar bastırarak yerleştirin. Üzerine 2 yemek kaşığı süt loru koyun. Tekrar bastırarak kadayıf yerleştirin. Fırın tepsisine ters çevirip çıkarın. Kadayıf bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • 2
    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kızarana dek pişirin. Şerbet için su ve toz şekeri kaynatıp, soğutun. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbeti çekince servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...