Pekmezli Nişe Helvası

Nefis Pekmezli Nişe Helvası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pekmez, yarım su bardağı su ve tereyağını bir tencereye alıp ocağa oturtun. Ayrı bir yerde nişastaya yarım su bardağı su ekleyerek boza kıvamına gelene dek karıştırın. Ocaktaki pekmez eriyince tahta kaşıkla nişastayı pekmeze azar azar ekleyip karıştırın. Koyulaşıp taneleşmeye başlayınca, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Helvayı servis tabağına alın. File antep fıstığı ve portakal kabuğu reçeli ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL