Pekmezli Krokanlı Un Helvası

Un Helvası sevenlere yeni bir lezzet...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Helva için tereyağını bir tencerede eritin. Elenmiş unu ilave edip, kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak pembeleştirin. Pekmezi bir kasede su ile açtıktan sonra una ekleyin ve ocağın altını kapatın. Hızlı bir şekilde karıştırarak pekmezi una yedirin. 15 dakika demlendirdikten sonra küçük kek kalıplarına pay edin ya da orta büyüklükte bir kalıba boşaltın. Krokan için toz şekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Şeker yayılıp, yan kenarlarından rengi dönmeye başlayınca, kavrulup, iri kıyılmış fındığı katın. Toz şeker iyice eriyip, karamel haline geldiğinde ocaktan alın.
  • 2
    Tezgahın üzerine yağlı kağıt serin ve üzerine dökün. İyice soğuduktan sonra elinizle kırarak şekillendirin. Pekmezli helvayı krokanla süsleyerek servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...