Pekmez Soslu İrmik Helvası

Tadına doyamayacağınız o tarif...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, su ve toz şekeri bir tencereye alıp karıştırdıktan sonra ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
-
2
Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine dolmalık fıstık ve irmiği ekleyip, irmik renk değiştirene kadar sürekli karıştırarak kavurun. İrmik koyulaşınca, bir taraftan ılınan şerbeti üzerine ekleyip, bir taraftan da karıştırmaya devam edin. İrmik şerbeti tamamen çekince ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra küçük bir kaseyi suyla ıslatıp içine irmik helvası koyun. Ters çevirerek servis tabaklarına çıkarın. Üzerine pekmez gezdirip, tarçın serpin. Vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL