Laz Dudağı
Bayramlarda misafirlerinizin hayran kalacağı enfes tatlı tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, ayçiçek yağı ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru ıslak bir beze sarıp, buzdolabında 1 saat dinlendirin.
-
2
Hamurdan mandalina büyüklüğünde 20 adet beze ayırın. Her bir bezeyi aralarına nişasta serperek oklava yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaların 10 adedini üst üste koyup, aralarına nişasta serperek çok ince bir yufka olacak şekilde açın. Daha sonra bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar çıkarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yufkaların orta kısımlarına dövülmüş fındığı paylaştırın. İki ucunu ortası açık kalacak şekilde, dudak biçiminde birleştirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişince sıcakken üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
-
4
Şerbeti için, toz şeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Hafif ılınmış tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Orta kısımlarına toz Antep fıstığı serpin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL