Şerbet için suyu küçük bir tencereye koyarak içine şekeri koyun. Orta ateşte şurup kıvamına gelene dek kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde tereyağı ile yarım kahve fincanı üzüm pekmezini bulamaç yapıp, tabakların alt ve kenarlarına gelecek şekilde sürün. Kadayıfı elinizle ayırarak, yarısını künefe tabaklarının yarısını dolduracak şekilde didikleyerek erleştirin. Üzerine tuzsuz peyniri, tepsinin ortasına gelecek şekilde koyun. Tekrar kadayıf ile kapatıp, bir kapla üzerlerine bastırarak sıkıştırın. Çok kısık ateşte künefeleri kızartın. Daha sonra ters çevirip, diğer taraflarını kızartın.
Künefeler sıcakken, üzerlerine soğuk şerbeti gezdirip, Antep fıstığı serpin ve sıcak olarak servis yapın.