İrmik Helvası

İrmik Helvası
KOLAY 6 KİŞİLİK

Klasik tatların en güzel hali!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İrmik, badem ve zeytinyağını kısık ateşte 15 dakika kavurun. Ayrı bir tencerede süt, su, toz şeker ve limon kabuğunu kaynama noktasına gelene kadar pişirin. İrmiği, sütlü karışıma ilave edip karıştırın. 5 dakika sonra ocaktan alın. Demlenmesi için 40- 45 dakika dinlendirin. Küçük kalp şeklindeki kalıpları servis tabaklarına yerleştirin. İçlerine tatlıyı pay edip, kalıpları çıkarın. Çubuk tarçınla süsleyip servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Demlenme sırasında tencerenin kapağının altına bez veya kağıt havlu koyarsanız buharı çeker ve demlenme daha hızlı olur. Bu irmik helvası az miktarda zeytinyağı ve tozşeker içermektedir. Şayet helvanızı daha tatlı tercih ederseniz, servis sırasında üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...